Slipcursus

SlipcursusSlipcursus gezocht? Dit is een realistisch en effectief proces van het aanleren van technieken en de ideale veilige omgeving om uw handelingsvaardigheden te testen. Onze Slipcursus training is erg leuk en leerzaam en een must voor alle chauffeurs! U rijdt in standaard wegvoertuigen en onze experts laten u zien hoe u kunt reageren op ongunstige omstandigheden en u weer onder controle kunt krijgen!

Wat was een slipcursus?

Eind vorige en begin deze eeuw had iedereen het steeds over een slipcursus. Kort door de bocht: hoe leer je slippen? Inhoudelijk dekte de vlag de lading. De slipcursus legde de focus immers nadrukkelijk op het aanleren van vaardigheden om met je voertuig gecontroleerd te slippen. Omwille van het offensief karakter van een dergelijke training, was dit een doorn in het oog van heel wat verkeersveiligheidsorganisaties. De naam werd door enkele aanbieders omgevormd tot een anti-slipcursus (hoe voorkom je dat je gaat slippen) maar het kwaad was geschied.

Rijvaardigheidscursus

Was het dan verkeerd om extra vaardigheden aan te leren om in gevaarlijke situaties je voertuig onder controle te houden? Zeker niet. Maar de bijkomende noodzaak groeide om weggebruikers aan te leren dat het veel beter was om niet in zo’n risicosituaties terecht te komen. En net hieraan wordt tijdens een rijvaardigheidscursus extra veel aandacht besteed. Je zou dus kunnen stellen dat een rijvaardigheidscursus eigenlijk een slipcursus extra large is. Uiteraard leer je vaardigheden aan om op een veilige manier met risicosituaties om te gaan, maar ook om op een bewustere manier aan het verkeer deel te nemen. Het soort oefeningen is identiek: een slalom om het belang aan te tonen van een goede zitpositie, stuur- en kijktechniek, het maken van een noodstop en het ontwijken van een obstakel op een nat en glad wegdek.

Onze standaard Slipcursus-trainingscursus
Welkom Inleiding
Veiligheidsbriefing
Initiële rij-sessie op de Slipcursus(in beide auto’s)
Klaslokaalsessie met instructeur
Rijden op de Slipcursus (in beide auto’s)
Remoefeningen (ABS & cadans)
Leuke tijdrit (kleine prijs voor snelste tijd)
Debriefing met presentatie
Certificaat van voltooiing van de Slipcursus-controle
ABS (Anti Lock Braking System) onze experts leggen uit hoe ABS werkt en hoe u maximaal voordeel kunt halen uit het systeem.

Extra detail
Bestuurders moeten in het bezit zijn van een volledig rijbewijs
Deze cursus loopt op geselecteerde vrijdag- en zondagmiddagen en zowel ’s ochtends als ’s avonds op zaterdag het hele jaar door.
Onze Premium Slipcursus Experience training heeft een uitgebreider Slipcursus programma.

Cadeaubonnen
Perfecte cadeaus voor elke gelegenheid, verzonden 1e klas post op de dag van aankoop (indien voor 14.00 uur). Alle vouchers zijn open gedateerd en 18 maanden geldig, verzonden in een presentatiebrochure.

Zie het tabblad Leveringsinformatie vouchers (hierboven) voor meer informatie over de leveringsmogelijkheden.

Slipcursus Locatie

Leveringsinformatie

E Voucher – GRATIS e-mail levering

E Vouchers worden na verwerking van de aankoop gratis gemaild.

Cadeaupakket – £2,99 per voucher (inclusief verzendkosten 1e klas)

Verzonden in een gewone, ongemarkeerde enveloppe. De voucher wordt verzonden in een presentatiemap.

Houd er rekening mee dat voor beide leveringsopties bij aankoop tijdens een openbare/bancaire feestdag of weekafsluiting de levering op de volgende werkdag wordt verwerkt